Posted by Optimizare & Promovare

De ce optimizarea pt motoarele de cautare (SEO) conteaza

Dacă nu sunteţi pe deplin conştienţi de sensul său, SEO vine de la Search Engine Optimization.  Optimizarea pentru motoarele de cautare  se referă la un număr de diferite tehnici folosite pentru construirea site-urilor web, precum şi conţinutul de pe aceste site-uri pentru a îmbunătăţi pozitia lor în rezultatele motorului de căutare.

Ideea de SEO este de a face site-ul dvs. mai vizibil pentru utilizatorii de web care caută un conţinut cu motoarele de căutare (care este, în esenţă, toţi cei care utilizează World Wide Web).
Dacă site-ul dvs. este o pagina personala menita în principal pentru tine si, probabil, un număr mic de membri ai familiei şi a prietenilor, deci nu va fi asa vital daca acel site este foarte bine optimizat.  Cu toate acestea, în cazul în care site-ul dvs. este orientat inspre afaceri, conteaza foarte mult daca acesta este optimizat pentru motoarele de cautare.

Ganditi-va astfel: în cazul în care afacerea dumneavoastră a decis să nu mai fi listata in cartea de telefon, anunturi in ziare, etc, cum credeti ca o sa atrageti noi clienti?
Motoarele de cautare pentru mulţi au înlocuit în mare măsură, o dată funcţia îndeplinită de directoare de telefoane locale.
În scopul de a atrage (şi chiar şi păstreze) clienti, trebuie să aveţi un profil ridicat în cazul în care clienţii dumneavoastră  doresc sa vă vadă – şi în aceste zile, acest loc este online.
Probabil ca mai demult va intrebati cum o sa va gaseasca clientii in cartea de telefon , acum  desigur ca întrebarea este cât de uşor este pentru oameni pentru a găsi site-ul dumneavoastră pe internet.

Oamenii au tendinţa să se uite la site-uri Web, atunci când au nevoie de ceva şi, chiar dacă un potenţial client a văzut anunţurile dvs. in presa sau pe un pliant, nu este deloc sigur că si le va aminti pentru a merge la site-ul dvs. cand cauta ce doreste.

În schimb, potenţiali clienţi folosesc motoarelor de căutare – iar acesta este motivul pentru afacerea dumneavoastră ar putea avea nevoie de ajutor de la un consultant SEO profesional pentru a se asigura că consumatorii vă vor gasi atunci când într-adevăr te cauta.

Motoarele de căutare nu apreciaza designul site-ului dvs. în termeni de grafica (deşi ei vor citi textul alternativ pentru aceste imagini ). Toate motoarele de căutare când se uita la site-ul dvs. vad doar text şi nimic altceva, dar de text. Din acest motiv, site-uri care sunt în întregime Flash-bazat nu sunt recomandate, în general, din punct de vedere SEO.
Crawlerele motorului de căutare se uita pe site-ul dvs. la textul real pe care il are site-ul dvs., precum şi informaţiile conţinute în etichetele HTML.

În ceea ce priveşte modul în care motoarele de căutare determina clasamentul de start, aceasta este o chestiune mult mai complexă. Răspunsul scurt este de relevanţă: dar relevanţa site-ul dat este calculată într-un intr-un altgoritm care este schimbat periodic (in sensul ca evolueaza).

Natura exactă a algoritmilor utilizaţi de fiecare motor de căutare este diferit si fiecare este bine pazit de informaţii de proprietate – iar  aceşti algoritmi sunt în evoluţie constantă.

Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care experţii SEO au reuşit să îşi dau seama, prin analiza si ingineria inversă de rezultate de căutare şi site-uri web care sunt universal aplicabile.

Aceasta este ceea ce permite unui consultant SEO să se uite peste un site web şi sugereaze modificări la site-ul pentru a creşte vizibilitatea acesteia în ceea ce priveşte motoarele de căutare.  Nu toate modificarile sunt vizibile ochiului uman, o parte din ele sunt pentru botii motoarelor de cautare.

Este site-ul dvs. destul de bine pozitionat  în rezultatele motoarelor de căutare?

Excepţia cazului în care sunteţi deja în câteva partea de sus a rezultatelor din motoarele de cautare majore, sunt şanse ca siteul dvs sa se pozitioneze mai bine, indiferent de locul pe care il ocupa in prezent.

Orice expert consultant de optimizare a motorului de căutare va poate spune ca SEO este un proces, nu o sarcină unică. Este ceva ce va trebui probabil să continue să lucreze pe site-ul dvs., dar constant va urca in clasament.

Această abordare organica  SEO este cea mai eficientă şi obiectivul pe care il doriti se va indeplinii mai devreme sau mai târziu, mai vital lucru este să se asigure că site-ul dvs. de afaceri este optimizat pentru motoarele de căutare.

Oamenii care sunt pregătiţi şi dornici să facă afaceri cu tine dar vor trece pe linga tine, fără să ştie că site-ul dvs., chiar există.

Post a Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *