Posted by Optimizare & Promovare

Google a implementat inca schimbare majora: Va REVOLUŢIONA căutările pe internet

A fost implementat un nou algoritm in prioritizarea rezultatelor la cautarile pe Google pentru a penaliza companiile care au adoptat algoritmi de supra-optimizare. Cu alte cuvinte, in sfarsit vor fi favorizate website-urile cu continut de calitate care nu sunt neaparat foarte bine optimizate pentru “a aparea sus in Google”.

 

Intr-un post publicat in aceste zile pe blogul Google, a fost anuntata o schimbare majora in algoritmul folosit de companie. Scopul este, dupa cum spuneam, de a pedepsi companiile care neglijeaza setul de reguli referitoare la continut online de calitate. In acelasi timp, vor fi avantajate acele site-uri cu continut de interes pentru utilizatori.

Web spam de evitat

Schimbarea  va scoate dintre primele rezultate acele pagini care nu sunt relevante pentru utilizatori, dar care prin artificii de tip SEO ar fi ajuns primele in lista. Respectivele pagini de acum inainte vor intra in istorie ca Web spam care trebuie evitat.

Concret, vor fi penalizate site-urile “care includ in informatiile meta prea multe keyword-uri pe o pagina, care fac schimb de prea multe link-uri sau pur si simplu site-urile care fac mai mult decat s-ar astepta un om obisnuit sa faca”, dupa cum a explicat Matt Cutts, Web Spam Chief la Google.

Practic o sa mai fie si anomalii, un cunoscut m-a sunat si mi-a spus ca a cazut de pe prima pagina cu siteul care il detinea si a urcat pe prima pagina cu un alt site pe care facea teste si nu i-a dat importanta, din puntctul lui de vedere nu e pre reusita aceasta modificare.

Post a Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *