Posted by Optimizare & Promovare

Google va face o schimbare esenţială in curand

Google va face, în curând, o „schimbare esenţială” la motorul său de căutare. Astfel, în loc să caute pur şi simplu cuvinte sau expresii şi să afişeze rezultatele cele mai relevante, Google va încerca să răspundă întrebărilor adresate de utilizatori, aşa cum face motorul de căutare Bing de la Microsoft.

Sursa notează că această modificare va afecta prima pagină a căutărilor, de acum încolo având prioritate link-urile care oferă răspunsul la o anumită întrebare adresată de utilizator, nu cele care doar conţin cuvintele din întrebare.

„Astăzi, oamenii se aşteaptă să găsească mai mult decât 10 link-uri albastre”, spun cei de la Microsoft despre Bing, motorul de căutare creat special pentru a răspunde la întrebări, potrivit Daily Mail.

Google, care va prelua tactica, a strâns deja informaţii despre 200 de milioane de „entităţi” – oameni, locuri sau produse -, iar noul mod de căutare va afişa cu prioritate răspunsurile la întrebările utilizatorilor despre aceste „entităţi”.

Schimbarea vine la doi ani după ce Google a achiziţionat FreeBase, o companie care strânge date de pe internet despre personalităţi, locuri sau produse. În 2010, aceasta avea o bază de date de 12 milioane de „entităţi”, ajungând acum la 200 de milioane.

Google încă deţine 66% din piaţa căutărilor pe internet, dar noua mişcare vrea să o menţină în faţa competitorului direct, Bing de la Microsoft, şi să îi confere un avantaj consistent în caz că Facebook va lansa propriul motor de căutare, susţine Daily Mail.

Post a Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *