Posted by Optimizare & Promovare

HTML5 – in curand pe Web

Steve Jobs a fost citat recent spunand ca „Nimeni nu va mai folosi Flash. Lumea se mişcă inspre HTML 5” Acest lucru a ajuns subiectul unor numeroase dezbateri online, pe bloguri şi forumuri. În timp ce dezbaterea se dezlănţuie mai mult pe viitorul Flash-ului, destinul HTML5 este asigurat.

Nu este vorba doar de Apple, ce indică spre HTML 5 ca o revoluţie pe internet, Microsoft, Google, Opera, Mozilla, W3C şi chiar Adobe sunt de acord. De fapt HTML 5 poate deveni istoric pentru acest motiv. Acesta este probabil singura dată când Google, Microsoft si Apple au fost de acord.

Cum HTML5 a evoluat a fost datorat în mare măsură unei neînţelegeri cu W3C si pe marginea unei erori de manipulare şi de eşecul de a imbratisa aplicaţii moderne de Internet. În 1997, W3C a anunţat că nu va mai prelungi HTML4 a vazut atunci ca fiind de XML şi XHTML. Cu 99% din pagini web care au erori minore, precum şi lipsa de caracteristici noi în XML, multi webmasteri au ignorat noul standard sau a continuat să servească site-urile lor ca HTML, chiar şi atunci când a fost adoptat XHTML.

HTML5 marcheaza o schimbare de atitudine de la W3C şi urmăreşte să sprijine diversitatea de HTML, mai degrabă decât doar punerea în aplicare a standardele web. Este o realizare incredibila, care HTML5 este compatibil, în sensul de cele mai multe HTML5 poate fi folosit imediat. Idei de la W3C, Apple, Microsoft, Google, Mozilla, Opera se combină pentru a trage cei mai buni biţi din browsere HTML şi trecut într-un upgrade interesant de limbajul HTML care promovează includere nu excludere.

In multe moduri HTML5 simplifică paginile web, ţinând sarcinile laborioase, cum ar fi forma de validare departe de autor de web şi în browser. Ideea de a face browser-ul să lucreze, probabil, provine înapoi la IE3, în cazul în care Microsoft a furnizat primul browser pentru a construi, în sprijinul CSS. Odata cu HTML5 o sa se introduca si tag-uri noi.

Mai multe informaţii: http://diveintohtml5.org

Post a Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *