Posted by Optimizare & Promovare

Page Rank-ul

PageRank efectuează o măsurătoare obiectivă a importanţei paginilor Web rezolvând o ecuaţie cu mai mult de 500 de milioane de variabile şi cu 2 miliarde de termeni. În loc să contorizeze link-uri directe, PageRank interpretează un link de la Pagina A la Pagina B precum un vot acordat pentru pagina B de către pagina A. Apoi PageRank estimează importanţa paginii după numărul de voturi pe care aceasta îl primeşte.

De asemenea, PageRank ia în considerare importanţa fiecărei pagini care acordă un vot, deoarece voturile provenite de la unele pagini sunt considerate mai valoroase, şi astfel acordă paginii legate o valoare mai mare. Paginile importante primesc un PageRank (poziţie de pagină) mai ridicată şi apar în partea de sus a rezultatelor căutării. Tehnologia Google foloseşte inteligenţa colectivă a Web-ului pentru a stabili importanţa unei pagini. Nu există nicio implicare umană sau manipulare a rezultatelor, motiv pentru care utilizatorii au ajuns să considere Google o sursă de informaţii obiective de încredere, nealterată de plasări plătite.

In motorul de cautare Google, apare mai in fata un site cu un Page Rank mai mare decat altul care este optimizat mai bine.
Daca, spre exemplu, un site este foarte bine optimizat, dar are Page Rank-ul mic el nu va fi in top in Google; si nici invers, daca are PR-ul mare si nu este optimizat deloc.

Formula de calcul al Page Rank-ului ar fi:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + PR(Tn)/C(Tn))

In care:
– PR(Tn) – orice pagina are o notiune a propriei importante/relevante
– C(Tn) – Fiecare pagina imparte propriul vot catre toate link-urile ce ies din aceasta pagina
– PR(Tn)/C(Tn) – In cazul in care pagina noastra A detine un link catre ea (backlink)
– (1 – d) – Indicele (1 ? d) de la inceput, e pentru probalitatea matematica, astfel incat pentru ?suma tuturor paginilor Page Rank-urile sa fie unul?: se adauga la indicile ?pierdut? de catre d(?.Deasemenea inseamna ca in cazul in care o pagina nu are link-uri catre ea (nu are backlinks) aceasta va primi un procent scazut de PR de 0.15 ( 1 ? 0.85).

Pe scurt Page Rank-ul ar putea fi calculat ca fiind, 0.85 inmultit cu Page Rank-ul paginii respective si impartit la numarul de link-uri de pe pagina.

Ulitarul de verificare a PageRank-ului nu e o noutate nici pe web-ul românesc si nici pe cel international. Cu ajutorul acestei mici aplicatii puteti sa consultati PageRank-ul site-ului dumneavoastra pe mai multe data center-uri ale motorului de cautare Google.
Verificare PR se poate face de aici :
http://www.optimizare-promovare.ro/seo/pagerank-checker.php

Ce importanta are Page Rank-ul?
Page Rank-ul este unul dintre factorii importanti folositi în algoritmul de indexare a paginilor web. Astfel, cu cât un site are pentru prima pagina un Page Rank mai mare, cu atât posibilitatea de a aparea între primele rezultate ale motorului de cautare este mai mare.

Post a Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *