Posted by Optimizare & Promovare

Sterge-ţi istoricul Google inainte de a fi prea tarziu ca să-ţi ascunzi cautarile secrete

A mai ramas o saptamana pana cand Google va aplica schimbarile controversate in politica de confidenţialitate, care permit stocarea şi utilizarea informaţiilor personale ale userilor.

Potrivit Daily Mail, exista o cale prin care poţi impiedica tentativa Google de a-ţi construi un profil permanent, care ar putea sa includa informaţii personale, inclusiv varsta, sexul, domiciliul sau orietarea sexuala.

De la 1 martie nu o sa mai poţi opta pentru a nu fi inclus in noua politica, aspru criticata de militanţii pentru protecţia datelor personale şi contestata la autoritaţile din SUA.

O modalitate prin care poţi limita posibilitaţile Google de a-ţi inregistra fiecare mişcare, inclusiv secretele jenante este sa-ţi ştergi istoricul de navigare.

Se poate sterge urmand pasii urmatori :

1. Acceseaza pagina Google şi intra pe contul tau. Utilizeaza meniul de sub numele tau din partea dreapta-sus, pentru a accesa setarile tale. Da un click pe “setarile de cont” (account settings).

2. Gaseşte secţiunea numita “servicii” (services) şi vei gasi link-ul “vezi istoricul web vizibil sau invizibil” (view, enable, or disable web history). Da click pe el.

3. In final poţi şterge toate detaliile cautarilor tale facand click pe “şterge istoricul web” (remove web history). Odata ce ai facut asta, istoricul va ramane invizibil.

Altfel, istoricul navigarilor tale va impiedica Google de a-ţi depista şi stoca aceste informaţii.

Post a Comment

One Response to “Sterge-ţi istoricul Google inainte de a fi prea tarziu ca să-ţi ascunzi cautarile secrete”

  1. dieta spune:

    Mergeţi pe google.com/dashboard/ şi revizuiţi setările celorlalte produse google folosite. Nu este cazul în a opri istoricul ca google şi youtube dar aveţi grijă ce faceţi public şi ce nu, străbate toate opţiunile în lung şi-n lat şi limitează tot ce consideri că trebuie să stii doar tu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *