Posted by Optimizare & Promovare

Update-ul Google Panda este cauza pierderii a 40% din trafic pentru site-uri

Google a anunţat că au actualizat algoritmul pe de bază clasament, cu efect imediat, astfel încât împing în jos site-uri cu conţinut de slabă calitate (ferme de conţinut) şi recompensa site-urile relevante.
Desi Google a făcut unele modificări minore în algoritmul lor în ianuarie rezultatele nu au fost la fel de importante ca această schimbare, care au cunoscut o remaniere 11,8% la poziţionarea cuvintelor cheie.
Deci, cum face acest nou algoritm de site-uri diferenta intre binele si rău?

Matt Cutts şi Amit Singhal de la Google au explicat că noul algoritm functioneaza asemanator cu un alt motor de căutare. Se uită la site-uri web care conţine informaţii originale şi o compară cu acele site-uri care conţin două exemplare, de slabă calitate sau cu continut irelevant şi sunt considerate ca „nu foarte utile”. Google utilizează, de asemenea, unele testere externe care au revizuit o serie de site-uri.

În timp ce această actualizare, fiind numita Google Panda Update, a condus la unele site-uri de buna calitate sa merga în jos în clasamentul lor, unii proprietari de site-ul nevinovati s-au plâns de o scădere bruscă în poziţionarea lor şi pierderea de trafic de până la 40% în termen de 24 de ore de la punerea în aplicare a noului altgoritm.

Google a spus că această actualizare va reduce rang-ul la site-uri care nu conţin conţinut util, asa ca aici este o listă a ceea ce site-ul dvs. trebuie să includă:

 • Conţinut original (nu agregate sindicalizate sau din alte surse)
 • Semnificative în cadrul angajamentului de utilizator, inclusiv link-uri şi social sharing
 • Conţinut valoros tot site-ul

Dacă credeţi că aţi fost penalizat pe nedrept, apoi Google a început un thread pe un  forum de discuţii pentru webmasteri lor, unde le puteţi oferi mai multe detalii cu privire la situaţia dvs.

Post a Comment

13 Responses to “Update-ul Google Panda este cauza pierderii a 40% din trafic pentru site-uri”

 1. Alex P. spune:

  Am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns care sa ma multumeasca referitor la update-ul asta. Intrebarea este: s-a implementat si pentru romania panda sau va fi in viitor ?

 2. Corbu Traian spune:

  Azi s-a anuntat ca altgoritmul că Panda a devenit global, pentru utilizatorii de limba engleza, deci nu e activ pe .ro

  Today we’ve rolled out this improvement globally to all English-language Google users

 3. sibiu spune:

  cred ca e destul de greu de implementat corect de catre google si acest nou algoritm

 4. MadMike spune:

  @Corbu Traian – Serios? Ai idee ca Google are UN SINGUR ALGORITM ce este folosit pe toate zonele globale pentru fiecare tara in parte si deasemenea limba?
  Algoritmul este acelasi si pentru .ro si pentru .com si pentru restul! Difera doar limba, si Google stie sa citeasca continutul oricarui site.
  Vezi ca dai informatii eronate. In alta ordine de idei, 40% din trafic se pierde doar de la Google Panda? Hai fi serios! Pierzi atat sau poate mai mult daca ai continut prost si neoptimizat.
  Continut de calitate + Optimizare = Imun la Google. Adica nu are ce sa-ti faca decat sa te ridice-n SERPs.

 5. Ce intelegi din fraza

  Today we’ve rolled out this improvement globally to all English-language Google users

  de aici : http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2011/04/high-quality-sites-algorithm-goes.html
  De acor cu tine, daca ai continut de calitate nu ai de ce sa te temi de panda
  Am remarcat de-a lungul timpului ca orice schimbare de altgoritm sa aplica prima data pe .com si apoi pe celelalte.
  Concret google instant a aparut pe google.com si abia dupa 2 luni si pe .ro
  Cam la fel a fost si cu PageSpeed-ul sau afisarea in rezultatele organice rezultate de la local search

 6. MadMike spune:

  Normal ca dureaza e un interval, ca nu pot aparea pe toate domeniile Google in acelasi timp. Dar aceasta mica marja de eroare nu se pune. Tot ce am vrut sa zic este ca Panda afecteaza TOATE DOMENIILE indiferent de continut/limba/extensie domeniu si alte chestii.
  Deci, daca fenomenul Panda a aparut acum circa doua luni in US, la noi a aparut acum 1 luna sa spun cu aproximatie, dar e o marja de eroare neglijabila, insa nu poti spune ca nu exista.

  Ideea e ca daca ai continut de calitate nu trebuie sa-ti pese.

 7. @MadMike

  Cred ca tu raspandesti informatii eronate.

  Daca nu crezi ca se poate pierde 40% din trafic doar de la Panda, te inseli amarnic. Mai citeste.

  Daca tu crezi ca e indeajuns continut de calitate + optimizare ca sa iti dea = imun la Panda, poate reusesti sa le spui asta si celor de la Mashable, TechRadar, si alte siteuri cu continut de calitate care au pierdut pana la 30% din traficul pe care il obtineau din Google. Mai citeste.

  In alta ordine de idei, merita notat ca prin aplicarea acelor „quality rank” la nivel de site, in unele cazuri se produc fenomene ciudate precum pozitionarea mai sus a unei pagini scraped decat pagina cu continutul original.

  Cam toata comunitatea webmasterilor se agita referitor la schimbarile (si problemele) venite odata cu Panda / Farmer’s Update.

  Si terminand cu un sfat pentru cei loviti de Panda (agresiv animal se pare):

  Incercati sa scapati de paginile care au suferit cele mai mari pierderi de pozitii. Puteti identifica aceste pagini folosing Google Analytics.

  Motiv:

  Daca o pagina a suferit pierderi majore pozitii pe anumite keyworduri, sunt sanse ca acea pagina sa fie considerata „low quality”, iar astfel de pagini trag in jos tot site-ul.

  Asta nu inseamna sa stergeti paginile care au pierdut 1-3-4-8 pozitii. Doar paginile care sunt mutate cu cateva pagini (cel putin) mai jos.

  Nu prea are rost (si nici nu prea aveti cui) sa sustineti ca paginile respective sunt de fapt „high quality”. Stergeti acele pagini sau de-indexati acele pagini folosind Gogole Webmaster Tools.

  Ideea e sa iti pese de schimbarile pe care le aduce Panda daca esti un webmaster cu adevarat serios.

 8. Azi am primit un mail de la un cunoscut imi care imi cerea sfaturi. Cineva i-a clonat siteul complet : poze, logo, structura linkuri si continut.Cand cineva cauta un cuvant cheie el aparea pe primul loc si respectivul pe 7. Nu stiu de cand e faza dar teoretic nu trebuia ca acel site sa ajunga pe prima pagina. Acum l-am raportat la google, astept sa vad cand cade din serps

 9. Lucian spune:

  Am citit o gramada pe internet despre Google Panda Update, si din toate studiile a rezultat faptul ca in America ai Marea Britanie au fost afectate puternic doar site-urile cu un continut aproape nul, si anume cele de comparatii preturi, ferme de link-uri si chestii de genul acesta care isi iau treficul fara sa depuna nici un efort. E cred ca e ceva nosrmal sa se puna accent pe site-urile la care cineva munceste o zi intreaca pentru un articol bine documentat si pus la punct.

 10. eryk spune:

  Adevarul este ca sunt foarte multe site-uri cu un contunut prost si sunt in crestere. Trebuie departajate siturile la care se munceste de celelalte parerea mea.

 11. Aly spune:

  Adevarul adevarat e ca acest google panda promoveaza siturile care nu au nici o legatura cu ceea ce se cauta; situri superficiale… care ca de obicei sunt mai vechi pe google search si afunda siturile bune si micute care sunt mai noi in cautarea google.
  La categoria continut original au dat-o in bara!

  @eryk: compara rezultatele de dinainte de google panda cu cele de acuma.. pai plm, google imi returneaza numai jeguri mai nou. Asa ca nu iti da tu cu parerea, ori esti norocos/asa ca ti-a urcat situl in primele rezultate intr-un final!
  De fapt e deja activ in toata lumea Google Panda. Mie mi s-a intampla in aprilie!
  Si frate cu postarea, nu se pierde 40% din trafic… ci traficul care vine din rezultatele google care e pentru unele situri un procent de 90% sau pentru altele 50%, procentul depinzand de statisticile fiecarui site!

 12. Amplificator GSM spune:

  De ce sa o de in bara cu continutul original? Este mai bine ..

 13. Blog spune:

  Bai , da eu am un site deschis prin august , de filme, da in 3 luni am deja 20 000 de vizite si nu da semne sa scada …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *